Slika je simbolična.
Podjetje trenutno zaposluje okoli 1800 ljudi, zaradi optimizacije proizvodnje ter selitve v Bosno in Hercegovino pa bodo letos odpustili 170 delavcev.

V šempetrskem podjetju Mahle, ki zaposluje približno 1800 ljudi, bodo po poročanju portala 24ur.com odpuščali. Kot so pojasnili, optimizirajo proizvodnjo in selijo proizvodni program zaganjalnikov v Bosno in Hercegovino.

V letu 2024 bo postopno ukinjenih 170 delovnih mest, so za portal potrdili v šempetrskem podjetju. »Z namenom zagotavljanja nadaljnje rasti v avtomobilski industriji in za zaščito prihodnje konkurenčnosti Mahle krepi svoje proizvodne zmogljivosti v Šempetru pri Gorici. Da pa bi ta cilj dosegli, mora podjetje proizvodne zmogljivosti optimizirati,« so pojasnili.

Proizvodni program zaganjalnikov, ki jih proizvajajo za zagon vseh vrst motorjev z notranjim zgorevanjem, bodo preselili iz Šempetra pri Gorici v novo tovarno v Aleksandrovac v Bosni in Hercegovini. Selitev se je že začela.

»Po začetnih prilagoditvah delovnih mest, ki so že bile izvedene, bo v letu 2024 postopoma ukinjenih nadaljnjih 170 delovnih mest, povezanih s proizvodnjo,« so dodali v nekdanji Letriki, ki jo je leta 2014 prevzel nemški Mahle.

Komentarji (2)

Xoxo (ni preverjeno)

Se sploh ni za čudit. Naj še vlada malo poviša davke in papirologijo. Viva la komunizem, Viva la Golob!!!!!!

smajzer (ni preverjeno)

Ne vem koga to iscejo v BIH. Delavce zagotovo ne, ker nihce delovno sposoben ne bo ostal tam. Morda bosanske upokojence, lol. Srbija bo pocas prehitela Slo pri placah, za dolocen kader so place enake ce ne visje. Za voznike, mehanike, slosarje, racunalnikarje so tam place dvignal za najmanj 100% zadnjih par let.

Starejše novice