Ovadili so 29-letnika, ki je vpleten tudi v zavarovalniško goljufijo, v kateri si je njegovo dekle odrezalo roko.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so od 15. marca 2015 preiskovali smrt 24-letnice z okolice Celja, katere smrt je s strelnim orožjem povzročil takrat 25-letnik, doma z območja Ljubljane.

V teh dneh smo ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja Umor kazensko ovadili. Kriminalisti namreč sumijo, da takrat 25-letnik dejanja ni storil iz malomarnosti, ampak je 24-letnici vzel življenje na zahrbten način in iz koristoljubnosti.

Osumljeni je močno manipuliral

Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Osumljeni je namreč po storitvi dejanja močno manipuliral z določenimi osebami, ki bi lahko nudile več koristnih podatkov, na podlagi katerih so kriminalisti v zadnjem obdobju pridobili dodatne dokaze in lahko s pomočjo že prej zbranih dokazil zaključili preiskavo.

Med celotno preiskavo so na podlagi zbranih obvestil izvedli več preiskovalnih aktivnosti. Med drugim so pridobili večje število odredb sodišča za pregled elektronskih naprav ter sodelovali s številnimi tujimi varnostnimi organi - za pomoč zaprosili tudi Europol. Pridobili so tudi
odredbe v okviru mednarodne pravne pomoči, ki so bile izdane ameriškim pravosodnim organom za zavarovanje določenih podatkov.

V sami preiskavi so opravili najmanj 80 razgovorov z občani, pregledali večje količine zavarovanih podatkov na elektronskih napravah ter izvedli vse druge kriminalistične pristope za dokazovanje kaznivega dejanja.

O vseh ugotovitvah so sproti obveščali okrožno državno tožilstvo, ki je vseskozi usmerjalo predkazenski postopek, vendar po oceni tožilstva do pred kratkim ni bilo dovolj dokazov za podajo kazenske ovadbe za naklepno kaznivo dejanje.

Šlo je za zahrbtnost in koristoljubje

V zadnjem obdobju zbrana dokazila potrjujejo, da takrat 25-letnik dejanja ni storil iz malomarnosti, ampak je 24-letnici vzel življenje na zahrbten način in iz koristoljubnosti, zaradi česar smo ga kazensko ovadili. Osumljen je storitve kaznivega dejanja Umor, po 116. členu Kazenskega zakonika.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice