Slika je simbolična.
Mariborski policisti obravnavajo 40-letnega voznika, ki je v Orehovi vasi močno vinjen z mopedom trčil v avtomobil 81-letne voznice.

Včeraj popoldan je 40-letni voznik zaradi nepravilnega premika v Orehovi vasi z mopedom trčil v osebni avtomobil 81-letne voznice osebnega avtomobila.

V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel mopedist v organizmu 1,00 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka alkohola.

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

Močno prekoračil hitrost in ostal brez vozniškega dovoljenja

Sinoči, ob 21.47, so imeli policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica v postopku 41-letnega moškega, ki je izven naselja Spodnja Brežnica, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 kilometrov na uro, z osebnim avtomobilom vozil s hitrostjo 137 kilometrov na uro, kar je bilo ugotovljeno z ročnim laserskim merilnikom hitrosti.

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Hrvat in Nemec nedovoljeno prestopila državno mejo

Včeraj so imeli policisti v dveh ločenih primerih v postopkih državljana Hrvaške in državljana Nemčije, ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica, z dvema različnima osebnima avtomobiloma, hrvaških oziroma nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so oba oglobili.

V tovornem vozilu našli skrite državljane Afganistana

Včeraj dopoldan so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili pet skritih državljanov Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vseh pet so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 356 klicev, od tega 118 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 22 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je pet oseb lahko telesno poškodovalo,
  • štiri povoženja živali,
  • 15 prijav kršitev javnega reda in miru, 11 na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • dva kršitelja javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
  • eno nesrečo pri delu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice