Slika je simbolična.
Kot vse kaže, hišne preiskave pri policistih zaradi lažnih PCT potrdil že rodijo sadove.

Po hišnih preiskavah pri zaposlenih v policiji naj bi po poročanju portala Bakos že več policistov ostalo brez zaposlitve. In to zaradi ugotovitev posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva povezanimi s ponarejenimi covidnimi potrdili

Končno odločitev glede ukrepov zoper policiste, ki naj bi imeli lažna potrdila sprejema generalni direktor policije Anton Olaj, ki pravi, da vrstah policije ni prostora za policiste, ki izvajajo nezakonita dejanja: »Hkrati pa to meče slabo luč na policiste in policistke, ki pošteno in predano opravljajo policijsko delo in naloge.«

Pomurska policista ostala brez službe

V začetku tega tedna naj bi po poročanju portala Bakos ostala tudi prva policista z murskosoboške policijske uprave.

Šlo bi naj za zakonski par, in sicer za inšpektorja sektorja uniformirane policije in njegovo soprogo, inšpektorico v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota, še poroča omenjeni portal. 

Kakšna bo usoda odpuščenih policistov?

Kakšna bo nadaljna usoda omenjenih policijskih uslužbencev iz Pomurja, ter vseh ostalih policistov, ki so ali bodo prejeli odpoved pogodbe o zaposlitvi, so na že prej omenjenem povprašali pri posebnem oddelku specializiranega državnega tožilstva, kjer so jim le skopo odgovorili. 

Pravijo, da zaradi interesa predkazenskega postopka in varstva osebnih podatkov informacij glede morebitne kazenske ovadbe in kaznivih dejanjih ne morejo podati. 

Dodali so tudi, da tožilstvo ni pristojno glede delovnopravnih razmerij oseb, ki so v preiskavi in je torej tukaj pristojen generalni direktor policije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice