Še vedno odmeva včerajšnji tragični dogodek, ki se je zgodil v Termah Ptuj. Tam se je namreč utopil otrok, ki je kljub pomoči reševalcev kasneje v bolnišnici izgubil boj za življenje. Sedaj so se znova odzvali v samih termah.

Na bazenih v Termah Ptuj je včeraj okoli poldneva prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je življenje izgubil otrok.

Kot so sporočili iz Term Ptuj, so ob dogodku pretreseni in izrekajo sožalje družini, poleg tega pa, da sodelujejo z vsemi pristojnimi organi v postopku preiskave dogodka.

Dodatno so pojasnili, da so na kraju dogodka prvo pomoč takoj nudili reševalci iz vode in fantka oživljali, poklicali nujno medicinsko pomoč, ki je prispela v nekaj minutah in prevzela reanimacijo ter otroka odpeljala v bolnišnico, kjer je kasneje umrl.

V Termah Ptuj so pristojnim organom predali zahtevano dokumentacijo, med drugim dokazilo o ustreznem številu in usposobljenosti reševalcev iz vode, potrdilo o ustreznem številu animatorjev in usposobljenosti animatorjev plavalnega kluba, ki so izvajali animacijo ter potrdilo o pregledu in tehnični ustreznosti kopaliških naprav in opreme.

Preiskava okoliščin tragičnega dogodka s strani pristojnih organov še poteka.

Ne nazadnje pa so še dodali, da v Termah Ptuj sledijo najvišjim varnostnim standardom, ki jih redno redno preverjajo, in sicer z rednimi dnevnimi obhodi po Termalnem parku s strani vodje, v okviru notranjih in zunanjih presoj ter v okviru inšpekcijskih nadzorov

Komentarji (3)

Meri (ni preverjeno)

Žalostno, zelo, zelo žalostno. Ne obsojam, pa vendar.

čebular (ni preverjeno)

nekaj minut je lahko tudi 100 minut

SLOVENSKI NAROD (ni preverjeno)

JA, TUDI TAKE TRAGEDIJE SE ZGODIJO, KO STARŠI DOVOLIJO FROCU VSE KAR MU PRDNE V GLAVO! IN KO ŽE VEČ NE VESTE KAJ BI MU ŠE STISNILI V RIT! PREVZETNOST, OŠABNOST, NADUTOST, TEKMOVALNOST! SKRATKA KAPITALISTIČNA SVINJARIJA! KO NIMATE NIKOLI DOVOLJ IN VEČNO NEZADOVOLJNI! DENAR PA NE PADA Z NEBA KAKOR TRENUTNO SNEG!

Starejše novice