Slika je simbolična.
Odpoved dobila zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti.

Iz Generalne policijske uprave so sporočili, da je vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav dvema zaposlenima odredil izredno odpoved. 

Kot izhaja iz sporočila za javnost, ki so ga poslali iz Generalne policijske uprave, je Lindav danes zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti, ki izhajajo iz podanih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti in je storjeno v povezavi z opravljanjem dela, za dva zaposlena, enega v Generalni policijski upravi in enega na Policijski upravi Koper, sprejel odločitev, da se zanju izvede delovnopravni ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi in za čas trajanja postopka tudi ukrep prepovedi opravljanja dela.

Po ustaljeni praksi in v skladu z zakonom o kazenskem postopku bo hkrati o razlogih za sum, da sta kaznivega dejanja osumljeni uradni osebi, zaposleni v policiji, obveščen posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije.

Za koga gre?

STA v članku navaja informacije Dnevnika, in sicer naj  bi šlo za direktorja koprske policijske uprave Borisa Koraso in vodjo sektorja za notranje preiskave in integriteto v službi generalnega direktorja policije Metoda Jermana.

Na pomembna položaja ju je postavil nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj.

Starejše novice