Slika je simbolična.
Po ulicah je v večernih urah potekal pravi filmski lov. Več policijskih patrulj je lovilo voznika avtomobila, ki ni želel ustaviti. Zapeljal je tudi kar preko Studenške brvi.

Policisti Policijske postaje Maribor I. obravnavajo kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu. Včeraj med 23.18 in 23.26 je namreč več policijskih patrulj vozilo za voznikom osebnega avtomobila, znamke Peugeot, tip 307, črne barve, registrske številke MB LJ-001.

Voznik ni upošteval znakov policistov, da bi se ustavil, temveč je s pospešeno hitrostjo vozil po Ulici Kneza Koclja, Mlinski ulici, Partizanski cesti, Titovi cesti, Oreškem nabrežju, Pobreški cesti, Valvasorjevi ulici, Ruški ulici, ter preko Studenške brvi, ter vožnjo nadaljeval po Strmi ulici v smeri Koroške ulice, Gosposvetski cesti, po Koroškem mostu vse do Streliške ulice, kjer je bil ustavljen. 

Policisti tako pozivajo, da v kolikor je bil kakšen posameznik ogrožen zaradi nevarne vožnje voznika, prosijo, da se zglasi na Policijski postaji Maribor I.

Storilec iz hiše odtujil lovsko orožje in zlatnino

Včeraj ob 18.17 so bili mariborski policisti obveščeni o veliki tatvini. Pri ogledu in z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec včeraj med 15.30 in 18.20 skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo v okolici Šentilja. 

Za zdaj neznani storilec je iz notranjosti odtujil lovsko orožje in zlatnino. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli osem tisoč evrov.

Policisti prijeli tri državljane Tunizije

Policisti Policijske uprave Maribor pa so nocoj ob 1. uri v kraju Središče ob Dravi prijeli tri državljane Tunizije, ki so na nedovoljen način prečkali državno mejo iz smeri Hrvaške. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Starejše novice