Foto: Facebook uporabnik
Deževje je ponehalo, na vzhodu države pa je ostalo na desetine plazov, zalilo je številke kleti, ponekod so posledice vidne šele danes.

Po dosedanjih podatkih so posledice obilnega deževja najhujše na vzhodu, predvsem od Ormoža do Šentilja, plazovi so zaprli ceste in dovoze tudi po Halozah in Slovenskih goricah. 

Po dosedanjih podatkih centra za obveščanje se je sprožilo 68 plazov, aktiviranih je bilo 187 gasilskih enot. Poplavljajo nekateri vodotoki, zaprtih je več cest.

V zadnjih 12 urah so po podatkih centra za obveščanje gasilci pomagali odpravljati posledice obilnega deževja na območjih regijskih centrov za obveščanje Ptuj, Maribor, Celje, Murska Sobota in Novo mesto.

Plaz se je sprožil tudi na grajskem griču 

Plaz pa se je sprožil tudi na grajskem griču pod Ptujskim gradom. Kot smo izvedeli se je sprožila le zgornja plast, plaz pa naj ne bi ogrožal bližnje ceste in pločnika. 

Pri tem je treba poudariti, da je lastnik zemljišča in gradu država, zato so se že pojavili pozivi, naj ministrstvo pripravi dolgoročni načrt sanacije. 

Za zdaj so lahko na civilni zaščiti za Ptujinfo izpostavili le, da plaz ne ogroža terena pod gričem. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Sergej (nepreverjen)

Plaz sproži slabo odvodnavanje
Ko voda zateka spodjeda prst in sproži se plaz !
Lahko bi se posadil kak oreh in uredi odvodnavanje pa bo mir

Meri (nepreverjen)

Kje so drevesa, da bi obdržala zemljo na hribu, vse je posekano?! Tukaj pa tik ob bloku rasteta visoko v nebo dva gozdna javorja in jih noče nihče obrezati v lepe nižje krošnje (direktor Javnih služb Ptuj je "pameten"; ti dve visoki drevesi so nevarni ob balkonih stanovanj predvsem takrat, ko piha močan veter)!!

Partizan (nepreverjen)

Idiotizem občinski...senčar gargamel si zdaj srečen?

Starejše novice