V neposredni bližini reke Mure so policisti ponovno odkrili več nasadov prepovedane rastline konoplje.

Niti dva meseca nista minila, odkar so pomurski policisti ob reki Muri v odmevni akciji odkrili večje količine konoplje, iz katere bi lahko osumljenci pridelali 600 kilogramov marihuane in si s prodajo prislužili okrog dva milijona evra.

Zdaj pa so ljutomerski policisti, na podlagi informacije policista opazovalca, ki je opravljal naloge observacije s helikopterjem ob državni meji, znova odkrili dva nasada in o tem obvestili kolege kriminaliste. 

Ugotovili so, da se nasada nahajata v neposredni bližini reke Mure, v zelo poraščenem, skoraj neprehodnem predelu, v neposredni bližini naselja Dolnja Bistrica. Konec prejšnjega meseca je bilo tako ob koordinaciji sektorja kriminalistične policije na kraju najdenih skupno celo šest nasadov, v katerih je bilo skupno 836 sadik konoplje. 

Storilci še niso identificirani

»Te sadike smo tam spravili v jumbo vreče, od katerih smo jih šest prepeljali na bližnjo deponijo, osem pa jih je zaradi nedostopnega, zelo zaraščenega terena, ostalo v neposredni bližini reke Mure,« je povedal Dejan Ravš, vodje oddelka za organizirano kriminaliteto. Tudi tokrat so, kot v avgustovski akciji, za pomoč pri prevozu težkih vreč napolnjenih s konopljo, zaprosili policiste Letalske policije enote.

Soboški kriminalisti ocenjujejo, da bi iz navedenih količin negovanih rastlin lahko neznani storilci pridelali okoli 150 kilogramov prepovedane droge marihuana, s katero bi na trgu lahko zaslužili okrog 450.000 evrov. Vsa zasežena droga, razen nekaj vzorcev za potrebe sodnih postopkov, je bila v nadaljnjem postopku tudi komisijsko uničena.

Storilci ostajajo zaenkrat še neznani, a po besedah Ravša nadaljujejo s postopki zbiranja obvestil in dokazov, da bi te neznane storilce v bodoče tudi identificirali in procesirali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice