Veliko voznikov ne upošteva spremenljive prometne signalizacije na portalih, ki so nameščeni nad vozišči hitrih cest in avtocest, opozarjajo na Policijski upravi Maribor.

V sklopu evropsko usklajenega poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov so mariborski možje v modrem včeraj, med 7. in 14. uro, na bivši cestninski postaji Prepolje na avtocesti A4 Slivnica – Gruškovje, izvedli poostren nadzor. 

V poostrenem nadzoru so sodelovali s Finančno upravo Republike Slovenije, Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji, Inšpektoratom Republike Slovenije za infrastrukturo, Inšpektoratom Republike Slovenije za okolje in prostor ter družbo Cestel, ki izvaja tehtanje vozil.

V času nadzora so kontrolirali 79 tovornih vozil in dva avtobusa, pri tem pa ugotovili štirinajst kršitev.

Možje v modrem izpostavljajo hrvaškega voznika tovornega vozila za prevoz vozil, ki je v jutranjem času na tovornem delu vozila prevažal drugo vozilo. Ker je bil zaradi tega preobremenjen, so mu policisti izrekli globo.

Isti voznik je po poldnevu z istim tovornim vozilom, vendar v nasprotni smeri avtoceste, ponovno prevažal neko drugo vozilo in bil zaradi tega ponovno preobremenjen. Tudi tokrat so ga oglobili: »Kot kaže, je voznik lahkoverno pričakoval, da policisti ne spreminjamo kontrolnih točk izvajanja poostrenega nadzora.«

Številni vozniki jasne in dobro vidne prometne signalizacije ne upoštevajo

Posebej pa opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da so na hitrih cestah in avtocestah pozorni na spremenljivo prometno signalizacijo, ki je na portalih, nameščenih nad voziščem avtoceste. 

Ob izvajanju takšnih poostrenih nadzorov na avtocesti vsebina prometne signalizacije na portalih obvezuje in vodi voznike motornih vozil, da ti vozijo po delu ceste skozi kontrolno točko: »Ob nadzorih pa policisti opažamo, da vse preveč voznikov motornih vozil takšne jasne in nedvoumno dobro vidne prometne signalizacije ne upoštevajo.«

V včerajšnjem poostrenem nadzoru na avtocesti A4 so policisti ugotovili kar 25 kršiteljev, ki niso upoštevali prometne signalizacije na portalih. Vsem voznikom so izrekli predpisano globo v višini 160 evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice