Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Sveta Ana, Facebook
S Policijske uprave Maribor so sporočili nove podrobnosti požara na gospodarskem poslopju, ki se je zgodil minulo soboto v Sveti Ani.

Poročali smo že, da je je v soboto, 5. decembra 2020, okoli 20.45 zagorelo gospodarsko poslopje ob stanovanjski hiši v Sveti Ani v občini Sveta Ana v Slovenskih goricah.

V gospodarskem poslopju v izmeri deset krat 50 metrov so bili živina, kmetijski stroji in krma za živino.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so zgoreli ostrešje objekta, celotna krma in kmetijski stroji, živino pa so gasilci uspeli rešiti.

Zgorelo je tudi več deset ton kmetijskih pridelkov

Na Policijski upravi Maribor so zdaj razkrili podrobnosti dogodka.

Lastnika objekta sta o požaru obvestila gasilce in pričela reševati živino iz hleva. Uspelo jima je rešiti vse govedo, vse prašiče in okoli sto živali perutnine, je pa v požaru poginilo pet kuncev. Poškodovan ni bil nihče, požar so pogasili gasilci.

»V požaru je gospodarski objekt pogorel, zraven tega pa še kmetijski traktor, več traktorskih priključkov in kmetijskih strojev ter več deset ton kmetijskih pridelkov,« so povedali na mariborski policijski upravi.

S požarom je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 100.000 evrov.

Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja požara, s preiskavo vzroka požara pa nadaljujejo. Po zaključku preiskave bodo pristojne,u tožilstvu podali ustrezen dokument, torej poročilo ali kazensko ovadbo.

Tolikokrat je zazvonil telefon

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 164 telefonskih klicev. Od tega je bilo 52 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali osem kaznivih dejanj, eno pridržanje osumljenca, dve prometni nesreči I. kategorije, tri zasege vozil, tri povoženja divjadi, deset prijav kršitev javnega reda in miru, en izrek ukrepa prepovedi približevanja in en požar.

Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Sveta Ana, Facebook
Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Sveta Ana, Facebook
Foto: Prostovoljno gasilsko dtuštvo Sveta Ana, Facebook
Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Sveta Ana, Facebook

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice