Poročali smo že, da naj bi neznanci na Ptuju poškodovali avtomobil, za katerega naj bi domnevali, da je v lasti ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec. Policisti so zdaj razkrili prve podrobnosti dogodka.

Ptujski policisti so danes zjutraj ob 7.35 prejeli prijavo občana s Ptuja, da mu je neznani storilec preko noči poškodoval osebni avtomobil, parkiran na domačem dvorišču.

Vozilo je poškodovano na način, da je neznani storilec v leva, voznikova vrata zapičil lesen kol. Materialna škoda še ni ocenjena. Policisti kaznivo dejanje še preiskujejo.

Neuradno smo izvedeli še, da naj bi bil v vrata avtomobila zapičen odsekan del vinske trte oziroma vinski trti podobne rastline, avtomobil pa polit z bencinom. Poškodb na avtomobilu skoraj ni videti, opazni so le mastni madeži.

Ministričina soseda, ki je na kraju dogodka govorila z nami, je prepričana, da je bilo sporočilo namenjeno Aleksandri Pivec.

»Po do sedaj zbranih obvestilih dejanje ni povezano z varovano osebo, ki živi v bližini,« so sporočili s Policijske uprave Maribor. Zagotovili so še, da so tako varovana oseba kot policisti, ki jo varujejo, z dogodkom seznanjeni.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Ojoj (nepreverjen)

Mahnič je grozil prvi policajki ? Kdo bo novi šef policije ko bo Mahnič minister NZ

Starejše novice