V občini Cirkulane se je danes pripetila tragična delovna nesreča.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je danes, 26. novembra 2020, okoli 16. ure v občini Cirkulane zgodila delovna nesreča. Po prvih neuradnih informacijah naj bi se nesreča zgodila pri pospravljanju žerjava, postavljenega pri gradu Borl v Dolanah.

Na Policijski upravi Maribor so za Ptujinfo sprva potrdili, da obravnavajo delovno nesrečo s smrtnim izidom. Drugih informacij še niso mogli podati.

Foto: Sandi Kelc

Spomnimo. Pri gradu Borl se je zaključevala sanacija brežine, zidu in terase gradu, vredna okoli poldrugi milijon evrov. Izjemno zahtevna dela na višini je izvajalo podjetje Pondus iz Kamnice s podizvajalci.

Kot so za Ptujinfo povedali v Prostovoljnem gasilskem društvu Ptuj, so bile v času dogodka na žerjavu štiri osebe. Do tragedije je prišlo, ko so se podesti ob straneh žerjava podrli in začeli drseti po ogrodju žerjava.

Pri tem je ena oseba padla in izgubila življenje, dve sta poškodovani sami prišli z žerjava, eno poškodovano osebo pa so ptujski gasilci rešili s pomočjo avtolestve in vrvne tehnike. 

Foto: Sandi Kelc

En delavec umrl, dva sta v bolnišnici

Naknadno so o dogodku javnost obvestili tudi s Policijske uprave Maribor. Kot so zapisali, so bili malo po 16. uri obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila pri gradu Borl. Po do sedaj znanih podatkih je en delavec v nesreči umrl, še dva sta poškodovana.

Enega od njiju so prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj, drugega v Univerzitetni klinični center Maribor. Na kraju dogodka so policisti, mariborski kriminalisti, dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna državna tožilka iz okrožnega državnega tožilstva na Ptuju.

Zaradi noči bodo ogled kraja nesreče prekinili in ga nadaljevali jutri. Več informacij bodo posredovali jutri, ko bo opravljen ogled.

Foto: Sandi Kelc

Na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje so medtem dodali, da je en delavec padel s podesta v globino 15 metrov in umrl na kraju nesreče.

Dva delavca sta padla z višjega na nižji podest, eden si je huje poškodoval nogo, drugi pa ima hude poškodbe na glavi. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ptuj in Cirkulane so na gradbišču preventivno odklopili elektriko, zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, s pomočjo avtolestve rešili poškodovanca ter nudili pomoč reševalcem in policiji.

Na kraju nesreče so bile prisotne vse pristojne službe. Regionalna cesta Dolane-Zavrč je bila med intervencijo zaprta za ves promet.

Foto: Sandi Kelc
Foto: Sandi Kelc
Foto: Sandi Kelc

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Mimoidoči (nepreverjen)

....vse pristojne službe so tam.....en delavec pa mrtev,dva huje poškodovana.....pristojne službe čega??...

Mimoidoči (nepreverjen)

....vse pristojne službe so tam.....en delavec pa mrtev,dva huje poškodovana.....pristojne službe čega??...

Starejše novice