Slika je simbolična (foto: Bobo).
Moški je po poplavah čistil klet, pri čemer je težji stroj padel nanj in ga huje poškodoval. 45-letnik se v bolnišnici bori za življenje.

V Mengšu se je v torek okoli 18.30 zgodila nesreča pri delu, v kateri se je hudo poškodoval 45-letni moški, tako da je njegovo življenje ogroženo.

Po doslej znanih podatkih je pri čiščenju kleti po poplavah premikal težji stroj, ki je zdrsnil s transportnih vozičkov in padel nanj. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v klinični center v Ljubljano.

Policisti, ki so si ogledali kraj, niso ugotovili znakov kaznivega dejanja. O okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti pozivajo k previdnosti

Vse, ki odstranjujejo posledice poplav, pozivajo k veliki previdnosti. Pri čiščenju in obnovi prizadetih območij naj upoštevajo nasvete pristojnih služb. Posebej previdni naj bodo pri obnovi poplavljenih objektov, saj so ti lahko zelo poškodovani.

Glede na to je treba pred vstopom vanje preveriti stanje stavbe in poškodbe na njej. Če sta v njej še vedno voda in blato, je gibanje v takem prostoru lahko nevarno zaradi morebitnih zdrsov, padcev in ureznin.

Prav tako naj bodo previdni pri vnovičnem priklopu električnih naprav. Pred čiščenjem objektov pa se je treba ustrezno obleči, saj je voda, ki je poplavila območja in prostore, onesnažena.

Starejše novice