V Račah policisti preiskujejo suma kaznivega dejanja.

Kot smo že poročali, je v občini Rače - Fram prišlo do nesreče z nevarnimi snovmi v industriji. Policijska uprava Maribor je zdaj sporočila več podrobnosti. 

Zapisali so, da so bili včeraj, ob 8.27, policisti obveščeni, da so na čistilni napravi v Račah opazili prisotnost naftnih derivatov. 

Policisti so na kraju, kjer je sodeloval tudi pristojni inšpektor inšpektorata za okolje in prostor, opravili ogled. 

Po prvih ugotovitvah je do izlitja na bližnjem prečrpališču prišlo 15. marca v popoldanskem času, od tam je tekočina po kanalizacijskih vodih pritekla v čistilno napravo Rače. 

Po trenutnih ocenah se je izlilo okoli 16 kubičnih metrov naftnih derivatov. Do izlitja v okolje zaenkrat ni prišlo.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil suma kaznivega dejanja 'obremenjevanje in uničevanje okolja'. Po vseh zbranih obvestilih in drugih ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Iztekali naftni derivati iz Petrolovega skladišča v Račah

Vprašanja o tem, kaj je šlo narobe in kolikšna je škoda, smo naslovili na Petrol.

»Na lokaciji skladišča naftnih derivatov Rače je v sredo, 15. marca, v popoldanskih urah prišlo do politja dizelskega goriva,« so nam odgovorili. 

Kot pravijo, so takoj po prepoznanem dogodku pristopili k reševanju nastale situacije, aktivirane so bile ekipe za neprekinjeno poslovanje, steklo je obveščanje skladno z zakonodajo: »O dogodku smo obvestili tudi regijski center za obveščanje in pristojne inšpektorje.«

Na Petrolu dodajajo, da je o obsegu morebitne škode na okolje v tem trenutku preuranjeno sklepati: »Informacije v zvezi s tem bomo sproti komunicirali.«

Ob tem mirijo, da so razmere že od začetka prepoznanega dogodka pod nadzorom, skladišče obratuje normalno.

Starejše novice