Slika je simbolična.
Bil je prestrašen in v stiski. A grožnje so se nadaljevale.

Novomeški kriminalisti so v začetku prejšnjega meseca zaradi izsiljevanja ovadili 40-letnika iz Krškega.

Začelo se je s prošnjo za prijateljstvo, ki jo je oškodovanec na Facebooku prejel od neznane ženske. Začela sta si dopisovati in si izmenjala fotografije. Na predlog, da se srečata, ni pristal in je prekinil komunikacijo.

Pozneje ga je poklical moški, ki se je izdajal za očeta domnevno mladoletne hčerke, s katero naj bi se oškodovanec dopisoval. V zameno za izbris komunikacije ga je začel izsiljevati za denar, grozil mu je s pretepom in ubojem. Oškodovanec, ki je bil prestrašen in v stiski, mu je izročil več kot 20.000 evrov

Osumljenec je tudi po prejemu denarja nadaljeval z izsiljevanjem, žrtvi je še naprej grozil.

Sodnik je po zaslišanju osumljencu odredil pripor.

»40-letnika so policisti in kriminalisti v zadnjih desetih letih že 15-krat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj (goljufija, zatajitev, tatvina, velika tatvina) in kaznivih dejanj z elementi nasilja (rop, grožnja),« so sporočili z novomeške policijske uprave.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Menijo, da je žrtev izsiljevalca še več, vendar si ti zaradi strahu pred uresničitvijo groženj ne upajo poiskati pomoči oziroma kaznivega dejanja naznaniti policistom.

Starejše novice