Slika je simbolična (foto: Bobo).
Močan veter povzroča težave, piha okrepljen jugozahodnik, izdano je rumeno opozorilo za severovzhod Slovenije.

Zaradi napovedanih močnih sunkov vetra je agencija za okolje, za danes in jutri izdala tudi rumeno opozorilo za severovzhod Slovenije.

Veter povzroča preglavice, priporočena dodatna previdnost v prometu

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je danes, ob 14.23, veter odkril okoli 70 kvadratnih metrov strehe stanovanjske hiše Na slemenu v naselju Pekre v Mestni občini Maribor.

Posredovali so gasilci Gasilske brigade Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Pekre ter streho prekrili s folijo.

Prav tako so danes, ob 8.28, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Makole odstranili podrto drevo, ki je padlo na cesto v naselju Jelovec pri Makolah v občini Makole.

Ob 10.47 so v naselju Hrenca v Mestni občini Maribor, gasilci Gasilske brigade Maribor so s pomočjo avtolestve odžagali veje drevesa, ki so ogrožale stanovanjski objekt.

Ob 12.05 so na cesti Ožbalt - Kapla v občini Podvelka gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ožbalt s cestišča odstranili več podrtih dreves.

Ob 12.01 je močan veter podrl drevo in odkril streho v naselju Laznica v Mestni občini Maribor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pekre so odstranili drevo in delno prekrili ostrešje objekta.

Ob 13.48 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Fram odstranili podrto drevo s cestišča na Pohorski ulici v Framu v občini Rače - Fram.

Ob 13.56 so v bližini naselja Negova v občini Gornja Radgona, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Negova s ceste odstranili podrti drevesi.

Ob 14.27 so v Vintarjevi ulici v Zgornji Polskavi, občina Slovenska Bistrica, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Zgornja Polskava odstranili dve veji, ki sta ogrožali pešce in vozila.

Komentarji (1)

KONUS (ni preverjeno)

Kaj v Pekrah nimajo hišnih številk?

Starejše novice