Slika je simbolična.
V preteklem dnevu so policisti obravnavali nedovoljene prehode čez mejo, vlom in pijane voznike.

Policisti Policijske Uprave Maribor so obravnavali več nedovoljenih prehodov čez državno mejo. Včeraj okoli 8.00 ure sta dva tujca, državljana Toga in Malija, na območju Policijske postaje Gorišnica nedovoljeno peš prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Po prestopu sta se ločila in šla vsak po svoji poti, a so ju policisti prijeli. 

Enega so prijeli ob 10.45 v Turškem vrhu, drugega ob 13.34 v Dolanah

Med postopkom sta oba zaprosila za mednarodno zaščito v Sloveniji, zato so ju policisti prepeljali v azilni dom. 

Zvečer na območju Gorišnice še trije tujci

Sinoči so policisti pa območju Policijske postaje Gorišnica prijeli tri tujce, državljane Malija, Gane in Burkine Faso, ki so na zeleni meji nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 

Med postopkom so vsi trije zaprosili za mednarodno zaščito v Sloveniji, zato so jih policisti prepeljali v azilni dom. 

Vlomil v lopo in ukradel stroje, žar...

Neznani storilec je med 14. januarjem in 12. marcem 2022 vlomil v vrtno lopo v Bohovi in iz nje odtujil vrtni traktor, znamke  Husqvarna TC 239T, oranžne barve, s košem, letnik  2018, motorno koso, znamke Husqvarna 525 LK, oranžne barve, letnik 2018, plinski žar, znamke Atlanta II 450 srebrne barve, letnik 2021, pet litrsko PVC  posodo za gorivo, črne barve s petimi litri goriva (mešanice) in navijalnik  za  vrtno  cev,  znamke  Gardena, modro-sive barve, s 25 metri zalivalne cevi.

Materialna škoda znaša okoli 4500 evrov. 

Vozila po pločniku, postalo ji je slabo

Lenarški policisti so bili včeraj popoldan obveščeni, da skozi Lenart, v smeri proti Benediktu, po pločniku vozi osebni avtomobil. 

Policisti so 43-letno voznico osebnega avtomobila ustavili še v Lenartu in ji odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznica v organizmu 1,13 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. 

Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Zaradi slabosti, ki jo je med postopkom obšla, so jo z reševalnim vozilom odpeljali v mariborski klinični center. 

Pijanega pridržali do streznitve

Policisti so sinoči v Vičancih ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,87 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. 

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Sergej (nepreverjen)

Teraj nazaj je tu dovolj lenuhov

Starejše novice