Slika je simbolična.
64-letna voznica je na kolesarski stezi ob Cesti proletarskih brigad v Mariboru trčila v 67-letno kolesarko in jo pri tem hudo poškodovala.

Včeraj dopoldan je 64-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom, na kolesarski stezi ob Cesti proletarskih brigad v Mariboru trčila v 67-letno kolesarko.

Ta se je v trčenju hudo telesno poškodovala, zaradi česar so jo z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policisti bodo voznico osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Vlomil v trafiko in odtujil cigarete

V noči na petek je neznani storilec vlomil v trafiko na Ljubljanski ulici v Maribor. Odtujil je okoli 60 »štek« cigaret, pri tem pa povzročil za okoli 2.400 evrov škode.

Zaradi vožnje pod vplivom ostal brez vozila

Sinoči so policisti v Benediktu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,71 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Ker voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil. Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

V nesreči se je huje poškodoval motorist

Včeraj popoldan je 52-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vključevanja v promet s parkirnega prostora na Zagrebški cesti na Ptuju, odvzel prednost 45-letnemu vozniku motornega kolesa.

Vozili sta zaradi tega trčili, motorist se je ob tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Nedovoljeno prestopil državno mejo

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda.

Ker za to ni imel ustreznega dovoljenja, so ga policisti oglobili.

Državljan Toga zaprosil za mednarodno zaščito

Včeraj zjutraj so policisti na območju Policijske postaje prijeli državljana Toga, ki je pred tem nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na zeleni meji.

Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito v naši državi, zato so ga policisti prepeljali v Azilni dom.

V tovornjaku odkrili skrita tujca

Včeraj dopoldan so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Hrvaške, odkrili dva skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v državo.

Oba so policisti zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom. 

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 339 klicev, od tega 114 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

 • 27 kaznivih dejanj,
 • 19 prometnih nesreč I. kategorije,
 • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
 • dve prometni nesreči III. kategorije, v katerih sta se dve osebi hudo telesno poškodovali,
 • eno prometno nesrečo IV. kategorije, v kateri je ena oseba umrla, ena oseba se je hudo, štiri pa lažje telesno poškodovale, dve osebi pa sta ostali nepoškodovani,
 • šest povoženj divjadi,
 • trem kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, ki so jih vozili,
 • osem prijav kršitev javnega reda in miru, šest na javnem kraju in dve v zasebnih prostorih,
 • eno kršiteljico javnega reda in miru so pridržali do streznitve,
 • enemu osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
 • eno kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
 • en požar,
 • en poskus samomora.

Starejše novice