Slika je simbolična.
Policistko Postaje prometne policije Celje je danes med izvajanjem nadzora kontrole hitrosti ogrožal kršitelj, ki ni ustavil na znake policistke za ustavljanje, pač pa je zapeljal proti njej tako, da je morala odskočiti, sicer bi jo povozil.

O nevarni vožnji Celjana, ki je ogrožal udeležence cestnega prometa in pri bežanju pred policisti skoraj povozil policistko Policijske postaje Celje, smo poročali že včeraj.

O skoraj nesrečnem dogodku pa znova poročajo celjski policisti. Policisti Postaje prometne policije Celje so danes zjutraj, med opravljanjem maratona nadzora hitrosti, namreč izmerili hitrost vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju Prekopa, pri omejitvi 50 kilometrov na uro, vozil 84 kilometrov na uro

Po opravljeni meritvi hitrosti je policistka voznika poskušala ustaviti, vendar voznik znakov policistke ni upošteval in je zapeljal proti njej tako, da je morala odskočiti s ceste na avtobusno postajališče, saj bi drugače trčil vanjo.

Voznik ji je v neposredni bližini iz vozila pokazal sredinec in s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po regionalni cesti v smeri proti Celju. 

Zraven 2620 evrov globe, bodo 25-letnika kazensko ovadili

Policista sta se odpeljala za njim. Po slabem kilometru vožnje je voznik ustavil ob potoku Bolska in peš pobegnil čez potok. 25-letnega kršitelja so v nadaljevanju izsledili policisti Policijske postaje Žalec. 

Zaradi ugotovljenih cestnoprometnih prekrškov - vožnje s prekoračeno hitrostjo v naselju, vožnje neregistriranega in nezavarovanega vozila za katero ni bil opravljen tehnični pregled, uporabe registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporabe varnostnega pasu in neupoštevanja znakov policistke so celjski policisti zoper njega uvedli prekrškovni postopek, zaradi česar mu sledi 2620 evrov globe

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi bodo 25-letnega voznika kazensko ovadili.

Voznik sicer ima veljavno vozniško dovoljenje, na katerega pa ima vpisan ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo.

Starejše novice