Slika je simbolična.
Nekaj minut po polnoči je nedaleč od Ptuja prišlo do prometne nesreče.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije sta ob 0.14 na cesti Hrastovec – Zavrč, občina Zavrč, pred zaporo ceste z izmeničnim prehodom trčili osebni vozili

Poškodovane osebe prepeljali v bolnišnico

Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, osvetljevali kraj nesreč, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Ptuj, ki so nato v nesreči tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Ptuj.

Povzročitelju kazenska ovadba

Mariborski policisti poročajo, da je do nesreče prišlo tri kilometre pred samim mejnim prehodom, kjer je zaradi izvajanja gradbenih del na cestišču promet reguliran s semaforji in poteka izmenično.

Prometno nesrečo je povzročil 40 – letni državljan Republike Hrvaške, ki je zaradi neprilagojene hitrosti s svojim vozilom trčil v vozilo last 23 letnega državljana Republike Hrvaške, ki je stalo pri rdeči luči.

V prometni nesreči sta  se lažje telesno poškodovala oba voznika in sopotnik v oškodovančevem vozilu. Povzročitelj je bil preizkušen z elektronskim alkotestom ter ugotovljeno, da ima 0.93 mg/l izdihanega zraka brez tolerance. Zoper povzročitelja bodo spisali kazensko ovadbo.

Zaradi obravnave prometne nesreče in odstranjevanja posledic prometne nesreče je cesta bila zaprta do 2.52.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice