Slika je simbolična.
Izstrelki iz pirotehnične baterije zleteli v množico, tri osebe poškodovane.

Najdaljšo noč so mnogi preživeli na številnih prireditvah in silvestrovanjih na prostem. »Policisti Policijske uprave Maribor večjih kršitev niso beležili. Vendar pa moramo poročati o nesreči, ki se je zgodila na silvestrovanju na Trgu svobode v Slovenski Bistrici,« so sporočili. 

V Slovenski Bistrici se je uporabi pirotehničnih izdelkov takoj po polnoči, ena od baterij z izstrelki prevrnila, izstrelki pa so pričeli leteti v zbrano množico. Pri tem so izstrelki zadeli tri občane.

Ena oseba je pri tem zadobila težjo telesno poškodbo, še dva občana na kraju pa sta zadobila lažje telesne poškodbe. Vsi poškodovani so bili oskrbljeni s strani zdravniške ekipe v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Policisti še zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja.

Kaj se je še dogajalo?

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 5. ure 31.12.2022, do 5. ure 1.1.2023 na interventno telefonsko številko 113 sprejeli skupno 229 klicev, od tega 86 takšnih, ki so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka.

Obravnavanih je bilo 13 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in poškodovanja tuje stvari.

Na področju javnega reda in miru so obravnavali štiri kršitve na javnem kraju in 16 kršitev v zasebnih prostorih.

Pridržan je bil en vinjen kršitelj na območju mesta Maribor, ki je kršil javni red in mir in se tudi ob posredovanju policistov ni želel pomiriti ter je nadaljeval s kršitvami.

Na področju prometa je bilo obravnavanih skupno 14 prometnih nesreč, od tega ena nesreča s telesnimi poškodbami, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala.

Komentarji (3)

Meri (ni preverjeno)

Prepovedati bi se morala vsa pirotehnična sredstva; nič privatnih ognjemetov in metanje petard in to celo skozi okno III.nadstropja v bloku; nismo v vojni, da non-stop poslušamo samo pokanje; "mladina" kupuje in meče stvari, ki so dejansko nevarne!! Zvečer bi morala oditi na obhod vsaj ena policijska patrulja, še posebej nad Bolnišnico in Zdravstvenim domom Ptuj!!

ptujčan (ni preverjeno)

a si ti alkoholik da si tako živčen stvor

In reply to by Meri (ni preverjeno)

Meri (ni preverjeno)

Halo ptujčan, pokvarjeni stvor!!

Starejše novice