Slika je simbolična.
Policijska uprava Maribor poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

Na regionalni cesti izven naselja Kozjak nad Pesnico se je včeraj, ob 19.35, zgodila prometna nesreča z lahko telesno poškodbo in pobegom.

Prometno nesrečo je zaradi nepravilne strani in smeri vožnje povzročil 37-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v nasproti vozečega 45-letnega voznika osebnega avtomobila

Po trčenju je kraj prometne nesreče zapustil peš in odšel v bližnji gostinski lokal, kjer so ga izsledili policisti.

Preizkus alkoholiziranosti je pri njemu pokazal prisotnost 1,19 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Po trčenju sta bili obe vozili nevozni, udeleženec pa je zadobil lažje telesne poškodbe.

Policisti Postaje prometne policije Maribor, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper 37-letnega povzročitelja podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Mariboru zaradi storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kazniva dejanja velikih tatvin

V preteklih štiriindvajsetih urah so bili policisti obveščeni o več kaznivih dejanjih vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja in druge poslovne objekte.

Izstopa vlom v kontejnerja za shranjevanje orodja v Mariboru. Neznani storilec je z neznanim orodjem na vzvod odprl vhodna kovinska vrata kontejnerjev in iz enega ukradel kovinsko blagajno z denarjem in več kompletov električnega ročnega orodja. 

Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 20.000 evrov.

Iz drugega je ukradel dva kompleta ročnega orodja in električni vrtalnik. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 1200 evrov.

Ob 19.50 pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na Ptuju. Storilec je preiskal prostore in odnesel 4000 evrov gotovine.

V ostalih vlomih je nastala manjša premoženjska škoda.

Policisti so v vseh primerih opravili ogled kraja dejanja, zavarovali najdene sledove in pričeli z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev.

Na tem mestu policisti ponovno opozarjajo vse, ki v teh prazničnih dneh in v času počitnic odhajate na dopust ali ste kako drugače nekaj dni odsotni, da ob odhodu primerno poskrbite za zavarovanje svojega premoženja, s sosedi, prijatelji in sorodniki pa se dogovorite za  občasne nadzore nad vašim premoženjem.

Predvsem pa ni potrebno, da neomejeno število ljudi, predvsem preko družbenih omrežij, ve, da vas nekaj časa ne bo doma, še dodajajo policisti.

Kaj se je še dogajalo?

Policisti operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so med 5. uro včeraj in 5. uro danes, na interventno številko 113 sprejeli 184 klicev, od tega 68 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj, prevladujejo kazniva dejanja s področja premoženja,
  • 11 prometnih nesreč, v katerih se je devet oseb lažje telesno poškodovalo,
  • zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bil enemu vozniku zasežen osebni avtomobil,
  • 12 kršitev javnega reda in miru, in sicer šest na javnem kraju in šest v zasebnem prostoru,
  • zaradi nedovoljenega prehoda državne meje iz Hrvaške v Slovenijo je bilo prijetih 31 tujcev, v postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Starejše novice