Soboški policisti novih informacij zaradi preiskave ne podajajo, storilec, ki je v četrtek v Turnišču ropal v trgovini, je še vedno na begu.

Minuli četrtek je v Turnišču prišlo do oboroženega ropa v trgovini Mercator. Po podatkih policije storilec še ni bil izsleden, zaradi interesa preiskave na soboški policijski upravi zaenkrat ne izdajajo. 

Spomnimo ... 

V četrtek, 17. marca 2022 je malo pred 19. uro v Turnišču prišlo do oboroženega ropa trgovine Mercator. Po prvih podatkih policije, ki so jih sporočili takrat, je storilec po dejanju s kraja pobegnil, poškodovan ni bil nihče.

Policisti so kmalu po ropu začeli izvajati aktivnosti za prijetje storilca s cestnimi zaporami po Turnišču in začasno kontrolo uvoza na avtocesto v smeri Lendave.

Po informacijah Sobotainfo naj bi šlo za moškega oblečenega v črno jakno in modre kavbojke, na glavi naj bi nosil kapo.

Storilec še ni bil izsleden

Za informacije, ali je o četrtkovem ropu znanega kaj več, smo se obrnili na Policijsko upravo Murska Sobota.

»Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota preiskuje kaznivo dejanje ropa v Turnišču z dne 17. marca 2022. Storilec zaenkrat še ni izsleden. Kriminalisti intenzivno zbirajo obvestila o storilcu kaznivega dejanja.

Več podatkov o okoliščinah storitve kaznivega dejanja in o odtujenih predmetih s storitvijo kaznivega dejanja, vam zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati,« odgovarjajo.

Ukradel naj bi 900 evrov in pobegnil neznano kam

Storilec naj bi po neuradnih informacijah Sobotainfo ukradel dobrih 900 evrov gotovine iz blagajne. V času ropa naj bi bili v trgovini dve trgovki, ena pri blagajni in druga v skladišču.

Storilec je takoj po vstopu v trgovino zahteval naj trgovka odpre predal z gotovino, ki jo je nato tudi vzel iz blagajne.

Ostalo blago v Mercatorjevi prodajalni ga očitno ni zanimalo, zato je z ukradenim denarjem kmalu zapustil trgovino. Po ropu naj bi odšel v smeri občinske zgradbe in ob nogometnem igrišču pobegnil neznano kam.

Je storilec več dni čakal na priložnost?

Storilec naj bi se po naših neuradnih informacijah več dni zadrževal v Turnišču, predvsem v bližini tovarne Planika. Vsaj dva dni pred ropom je že v zgodnjih jutranjih urah sedel v avtomobilu bele barve z registrsko oznako LJ in občasno telefoniral.

Starejše novice