Slika je simbolična.
Mariborski policisti so v minulem dnevu obravnavali dva vloma. Na Gosposvetski ulici v Mariboru je oborožen ropar v prodajalni zahteval denar.

Mariborski policisti so bili včeraj obveščeni o dveh vlomih. 

V enem primeru je šlo za vlom v gostinski lokal na območju Policijske postaje Maribor I, pri čemer je neznani storilec v prostor vlomil tako, da je razbil vhodna vrata. V notranjosti je odtujil pijačo in nekaj gotovine, pri tem pa je po nestrokovni oceni nastala škoda v višini 1500 evrov.

V drugem primeru je šlo za vlom v manjšo prodajalno, kjer je bilo prav tako vlomljeno skozi steklena vrata. Policisti so na kraju zalotili moškega, ki mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. 

Policisti v obeh primerih nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S pištolo vstopil v prodajalno in zahteval denar

Včeraj, ob 8.14, so bili policisti obveščeni o ropu manjše prodajalne na Gosposvetski ulici v Mariboru. 

Po prvih zbranih informacijah je neznani moški, star približno 35 let, oborožen s pištolo vstopil v prodajalno in od zaposlene zahteval denar. 

Moški je suhe postave, velik med 180-185 centimetri, svetlih kratkih las, modro-rjavih oči, oblečen je bil v jopico, oziroma anorak temno modre barve, dolge jeans hlače in roza-rdečo ruto, ki si jo je nadel preko nosu in ust.

Zaposleno je odrinil od blagajne in odtujil približno 900 evrov gotovine. Po dejanju je zbežal v smeri proti krožišču. 

Policisti naprošajo vse očividce ali vse, ki bi kakorkoli lahko pripomogli pri izsleditvi storilca, da informacije o dejanju sporočijo na telefonsko številko 113.

Starejše novice