Vir: PGD Hardek
Med preteklim koncem tedna so ormoški policisti obravnavali več pomembnejših dogodkov.

V petek zvečer, ob 19.50, so imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 0,84 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje in odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Kasneje, ob 22.30, so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog, saj je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

Ob 4.56 so policisti obravnavali požar v kurilnici. Nastala je materialna škoda. Požar je bil pogašen s strani gasilcev.

Ob 6.04 je bilo prijetih pet državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v našo državo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

V soboto izbruhnil prepir, poškodovanca odpeljali v bolnišnico

V soboto, ob 17.00, so imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo med postopkom ugotovljeno, da je voznik upravljal motorno vozilo v cestnem prometu, čeprav mu je bil izrečen ukrep prepovedi vožnje vozila

Prav tako je vozil pod vplivom alkohola, napihal je 0,55 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako mu je bilo zaseženo vozilo.

Ob 21.19, so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil oškodovanec telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

V nedeljo ormoški policisti prijeli pet tujcev

V nedeljo, ob 5.00, so policisti pri varovanju zelene meje prijeli štiri državljane Afganistana in enega državljana Irana. Po opravljenih postopkih so bili tujci odpeljani v Azilni dom.

Starejše novice