Fotografija je simbolična.
Na Betnavski cesti v Mariboru je pijan voznik izsilil prednost motoristu, zaradi česar se je ta poškodoval in so ga morali prepeljati v mariborsko bolnišnico.

65-letni voznik osebnega avtomobila je včeraj dopoldan na Betnavski cesti v Mariboru izsilil prednost 49-letnemu motoristu. Vozili sta zaradi tega trčili, motorist pa se je v nesreči telesno poškodoval.

Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,46 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Ker so policisti prometno nesrečo obravnavali kot sum storitve kaznivega dejanja, so mu odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Povzročitelju prometne nesreče so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, kako bodo ukrepali zoper njega pa bo odločeno po prejemu rezultatov strokovnega pregleda. 

Nedovoljeno prestopila državno mejo

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Slovenije in državljana Bosne in Hercegovine, ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj

Zraven tega je bilo vozilo, ki ga je vozil Slovenec, neregistrirano. Policisti so mu odvzeli registrski tablici, ki ju bodo poslali na pristojno upravno enoto. Izdali so mu plačilni nalog in mu odredili karanteno.

Državljana Bosne in Hercegovine so policisti oglobili, zavrnili nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom. 

V priklopnem vozilu tri skrite državljane Afganistana

Na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje so včeraj dopoldne policisti v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili tri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse tri so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom. 

Kaj so še v zadnjem dnevu obravnavali policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 401 klic, od tega 94 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so obravnavali tudi dva nedovoljena prehoda državne meje. V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • pet povoženj divjadi,
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, šest na javnih krajih in šest v zasebnih prostorih,
  • enemu osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • dva požara. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice