72-letna voznica osebnega avtomobila je ustavila osebni avtomobil zgolj zato, da bi pozdravila opisanega pešca ... Sledila je tragedija.

Kot pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor, je 72-letni moški včeraj na njivi v naselju Dolič s kombajnom spravljal koruzo. Okoli 13. ure je z delovnim strojem, kombajnom, zapeljal vzvratno, pravokotno proti vozišču lokalne ceste Levanjci - Dolič, z namenom da poravna kombajn za pričetek žetve nove vrste. 

Med vzvratno vožnjo je z zadnjim delom kombajna trčil v 66-letnega pešca, ki je stal ob desnem robu vozišča in se pogovarjal z 72-letno voznico osebnega avtomobila, ki je sedela v vozilu in se je ustavila zgolj zato, da je pozdravila opisanega pešca. 

Voznik kombajna je pešca po trčenju z zadnjim delom kombajna stisnil ob desni bok osebnega avtomobila, in ga z osebnim avtomobilom vred potisnil proti sredini vozišča.

Pešec se je ob tem hudo telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. Tam je nekaj po 16. uri zaradi prehudih poškodb umrl.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel voznik kombajna v organizmu še dovoljenih 0,19 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, brez upoštevane tolerance.

Policisti so mu odredili strokovni pregled, s katerim se bo ugotovila natančna stopnja alkohola v njegovem organizmu.

Ogled kraja prometne nesreče, ki so ga opravili mariborski prometni policisti, je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je odredila tudi nekatera nujna preiskovalna dejanja. Navzoča je bila tudi dežurna okrožna državna tožilka iz okrožnega državnega tožilstva na Ptuju.

Lokalna cesta je bila za ves promet zaprta med 13.30 in 18.40.

Policisti bodo voznika kombajna kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je na območju Policijske uprave Maribor v trinajstih prometnih nesrečah umrlo že štirinajst ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v devetih prometnih nesrečah umrlo devet ljudi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice