Fotografija je simbolična.
Policisti na območju Policijske uprave Maribor cestni promet nadzirajo poostreno. Tako bo tudi v bodoče, saj so hujše kršitve cestnega prometa še vedno zelo pogoste.

Med 6. uro včeraj in 6. uro danes so policisti Policijske uprave Maribor kar petim kršiteljem cestnoprometnih predpisov zasegli njihova vozila. Izpostavljamo nekaj najhujših kršitev v navedenem obdobju.

Včeraj, 15. aprila, ob 9.30 so policisti na Lackovi cesti v Mariboru ustavili 59-letnega moškega iz Bezene, voznika osebnega vozila znamke Citroen Saxo. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozilo zasegli, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ob 13.45 so na Panonski ulici v Mariboru policisti ustavili 31-letnega Mariborčana, voznika osebnega avtomobila znamke Audi A4. V postopku so ugotovili, da voznik še ni opravil vozniškega izpita in torej nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Ugotovili so še, da vozilo v resnici ni bilo registrirano. Na avtomobilu sta bili namreč nameščeni registrski tablici drugega vozila. Policisti so vozilo zasegli, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Voznika brez vozniškega izpita so policisti predali njegovi materi

Včeraj malo pred 15. uro so v Apačah v občini Kidričevo policisti ustavili mladoletnega voznika skuterja. V postopku so ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, saj še ni opravil vozniškega izpita. Policisti so vozilo zasegli, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Voznika so po zaključenem postopku predali njegovi materi in jo seznanili s storjenim prekrškom.

Ob 17.02 so na Ilichovi ulici v Mariboru policisti ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal 0,88 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ptujčan pod vplivom drog

Včeraj ob 20. uri so policisti na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici ustavili 42-letnega Ptujčana, voznika osebnega avtomobila znamke Fiat Punto. V postopku se je izkazalo, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi ta voznik je vozil vozilo, ki ni bilo registrirano.

Test alkoholiziranosti je bil negativen, je pa hitri test na droge pokazal, da je bil voznik pod vplivom prepovedanih drog. Policisti so odredili strokovni pregled, a ga je voznik odklonil. Za nameček so policisti v avtomobilu našli dve različni registrski tablici, ki sta bili ukradeni v Mariboru. Policisti so vozilo in tablici zasegli, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču in kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Vozniškega izpita voznik še ni opravil

Ob 20.52 so policisti na Meljski cesti v Mariboru ustavili 26-letnega Mariborčana, voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot 106. Izkazalo se je, da voznik nima vozniškega dovoljenja, saj vozniškega izpita še ni opravil. Tudi ta voznik je vozil neregistrirano vozilo z nameščenima registrskima tablivama drugega vozila. Elektronski alkotest je vozniku pokazal 0,25 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so vozilo zasegli, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice