V Mariboru je včeraj zvečer prišlo do požara v večstanovanjskem objektu. Moški se je zaklenil v stanovanje, nekaj minut po tem je zagorelo. Ogenj so hitro pogasili gasilci.

Da je včeraj zvečer zagorelo v središču Maribora, so na Mariborinfo poročali prvi.

»Iz okna je kar gorelo, pa tukaj so bila tudi ene štiri intervencijska vozila gasilska, tak da je moralo biti kar hudo,« nam pove najemodajalec stanovanja v stanovanjskem objektu, ki je gorel.

Gasilci so bili o požaru obveščeni dve minuti čez pol deveto zvečer.

Do požara je prišlo v večstanovanjskem objektu. Gasilska brigada Maribor se je takoj odpravila na kraj požara. Na intervenciji je bilo 11 gasilcev in štiri vozila. Sočasno so aktivirali tudi prostovoljno Prostovoljno gasilsko društvo Maribor mesto, tudi z 11 gasilci in tremi vozili, je danes pojasnil Primož Osojnik, poveljnik gasilske brigade Maribor.

Nekaj minut pred tem so klic prejeli tudi na Policijski upravi Maribor. Moški, po doslej znanih informacijah naj bi šlo za tujega državljana, je ženski odvzel stanovanjske ključe in se zaklenil v stanovanje.

Nekaj minut zatem je v stanovanju zagorelo.

»Imamo tukaj najemnika in nam je zvečer ob kakšni deset uri sporočil, da nad našim stanovanjem gori drugo stanovanje, torej v tretjem nadstropju in da so takoj prišli gasilci, policisti, bila je intervencija, vsi stanovalci so morali iti izven bloka, požar pa je bil na koncu pogašen,« je dejal Nejc Nedeljko.

Večjo težavo je predstavljal moški, ki je bil zaklenjen v stanovanje. Kot je pisno sporočila policija, so ob vstopu v stanovanje opazili moškega, ki je stopil do odprtega okna, začel kričati in nakazovati na to, da bo skočil čez okno.

Policisti skupaj z gasilci so mu preprečili skok, ob tem so bila uporabljena prisilna sredstva, moškemu je bila nudena medicinska pomoč.

Očividka je povedala, da je včeraj zvečer zaznala vonj po plinu, strah jo je bilo, da bi prišlo do eksplozije.

Sicer je pred večstanovanjskim objektom opazila reševalno vozilo, vendar so moškega, ki je bil v gorečem stanovanju, odpeljali policisti.

Moški naj bi po neuradnih informacij grozil, da bo vse razstrelil.

Tako kot so policisti obvladali moškega, so tudi gasilci hitro obvladali požar. Po besedah poveljnika Gasilske brigade Maribor Primoža Osojnika je bila prva pogasitev zelo hitra, v desetih minutah je bil požar omejen in takoj po tem tudi pogašen.

Rešena je bila tudi oseba, ki je bila predana naprej v nadaljnjo oskrbo.

Dosedanji potek preiskave je pokazal, da je zagorelo na več različnih mestih po stanovanju.

Policija pa nadaljuje z zbiranjem obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Komentarji (2)

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj ga zaprete pa ga nahoblate kak bika!!!!

Pohorčan (ni preverjeno)

Potle pa plin v dupe pa ga gorek vužgate kak vužgeca.

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

Starejše novice