Foto: Bobo
Na torkovih protestih v Ljubljani so policisti trem osebam odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja, še 22 pa so jih pridržali v času trajanja shoda. Med njimi je bil tudi organizator protesta. Sedaj razkrivamo razlog pridržanja.

Mnogi so se za čas protestnega shoda, ki je včeraj trajal skoraj šest ur, spraševali, kam je po govoru protestnikom na Trgu republike, izginil Zoran Stevanović, organizator protestov.

Policisti so sedaj sporočili, da so trem osebam odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper javni red in mir, pri čemer še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Za čas trajanja shoda so policisti v skladu z zakonom o nalogah in pooblastilih policije pridržali še 22 oseb. 

Med pridržanimi sta bila tudi glasbenik Zlatan Čordić, ki je imel pred tem govor na shodu, in predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki v zadnjih tednih poziva na shode.

Kot so sporočili iz omenjene stranke, je Stevanović pridržan zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju.

Policisti sedaj nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogodku v smislu odkrivanja vseh kaznivih ravnanj, prav tako obravnavajo več kaznivih dejanj poškodovanj tuje stvari, med drugim so bila poškodovana službena vozila policije, so še sporočili z Generalne policijske uprave.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice