Slika je simbolična.
Zgodba dveh zdravnikov, ki naj bi z izdajanjem lažnih covidnih potrdil zaslužila kar milijon evrov, se razpleta.

Kriminalisti so včeraj pridržali dva zdravnika, ki naj bi zlorabljala svoj položaj. Neupravičeno naj bi izdajala zdravniška potrdila, ki jih podjetja potrebujejo za zaposlene. Eden naj bi izdajal tudi potrdila o prebolevnosti covida in potrdila o HAG in PCR testih.

Mariborski policisti so se povezali s kriminalisti iz Ljubljane, Celja, Novega mesta, Murske Sobote, Kranja in Nove Gorice in pričeli z izvajanjem operativnih aktivnosti. 

Tako so včeraj, 9. novembra, na podlagi sodnih odredb na večjem območju Slovenije opravljali hišne preiskave poslovnih in stanovanjskih prostorov in vozil. Iskali so poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokazi v kazenskem postopku. 

Zdravnika izdajala zdravniška spričevala, en neuradno iz območja Ptuja

Neupravičeno naj bi izdajala zdravniška spričevala, ki jih:

  • podjetja in druge organizacije morajo pridobiti kot pogoj za delo svojih zaposlenih ali 
  • jih člani organizacij potrebujejo za dokazovanje zdravstvene sposobnosti za opravljanje določenega dela ali določene dejavnosti, kot so na primer športne dejavnosti. 

Predkazenski postopek je zato usmerjen tudi zoper odgovorne osebe teh podjetij in organizacij, torej tistih, ki so si za svoje člane ali zaposlene na takšen način pridobili ta zdravniška spričevala.

Prav tako je bilo s kriminalistično preiskavo ugotovljeno tudi, da je eden izmed od osumljenih zdravnikov v času epidemije covida-19 neupravičeno in za denarno nagrado izdajal potrdila o prebolelosti covida-19. 

To je počel, kljub temu da je vedel, da te osebe, ki jim je potrdilo izdal, covida niso prebolele. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je isti zdravnik izdajal tudi potrdila o HAG in PCR testih.

Kdo naj bi bila zdravnika, ki naj bi z lažnimi potrdili zaslužila milijon?

Po informacijah Večera je ena oseba že upokojen zdravnik, čigar licenco so kriminalisti preverjali v Zdravstvenem domu Lenart, drugi zdravnik pa naj bi bil s ptujskega konca.

»Izpostavljam, da če bi se izkazalo, da gre za kaznivo dejanje, v katero bi bil vpleten katerikoli sodelavec Zdravstvenega doma Lenart, bomo nemudoma ustrezno ukrepali. Dodam še lahko, da po nam znanih informacijah zoper Zdravstvenega doma Lenart ne poteka nobena preiskava in tudi ni podan sum, da bi pri tem sodeloval katerikoli zaposleni v našem zdravstvenem domu,« je časniku povedal Jožef Kramberger, direktor Zdravstvenega doma Lenart.

Z vprašanjem, ali gre morda za zdravnika iz Zdravstvenega doma Ptuj, pa smo se obrnili na direktorico Metko Petek Uhan. Za Ptujinfo je zagotovila, da drugi zdravnik ni iz ptujskega zdravstvenega doma. 

Po informacijah Siol.net, kjer so razkrili imena zdravnikov, naj bi šlo za Rajka Brgleza, ki je pogodbeno sodeloval z Zdravstvenim domom Lenart, in zasebnega zdravnika Izudina Kanlića

Po informacijah Večera pa naj bi bil med vpletenimi tudi policist, ki je delal v Mariboru. Ta naj bi že izgubil službo. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

mislimmmm (nepreverjen)

bravo, dobiti bi morala nagrado! sta vsaj onadva naredila nekaj koristnega za državljane v tem norem času

Starejše novice