Foto: 112 Ptuj, Facebook
Ormoški policisti so imeli tudi minuli dan polne roke dela.

Ob 07.47 so bili obveščeni o razlitju olja v podjetju na Opekarniški cesti v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do izlitja motornega olja iz parkiranega tovornega vozila, kar so sanirali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ormož. 

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je iz tovornega vozila izteklo 150 litrov hidravličnega olja. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ormož so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka, površino dvesto kvadratnih metrov posipali z vpojnimi sredstvi ter kraj razmastili in očistili.

Ob 11.10  uri so obravnavali kaznivo dejanje hude telesne poškodbe, ki se je zgodilo dne 25. avgusta med pretepom s fizično silo. Zoper znanega storilca bo po zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Ptuj. 

Ob 11.19 uri so v naselju zaradi prekoračitve hitrosti izrekli globo tujcu, ki pa kazni ni plačal in so mu bili zato začasno odvzeti osebni dokumenti. Tujec se je kasneje vrnil s potrdilom o plačani kazni in so mu bili dokumenti vrnjeni.  

Ob 12.40 uri so bili s strani svojcev obveščeni o pogrešani starejši osebi na območju Ormoža. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je oseba padla pred domovanjem in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Ptuj, česar pa svojci niso vedeli. 

Ob 12.40 so obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Po zbranih obvestilih bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba zoper znanega storilca. 

Ob 13.15 so v Mihovcih pri Veliki Nedelji vozniku, ki je bil pozitiven na hitri test za droge, odredili strokovni pregled v Zdravstveni dom Ormož. Zoper imenovanega sledi postopek pred Okrajnim sodiščem Ormož in začasni odvzem vozniškega dovoljenja. 

Ob 16.00 uri so v Ormožu na Ptujski cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru, kjer je neznani voznik neznanega vozila poškodoval parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Za neznanim voznikom zbirajo obvestila. 

Ob 17.35 uri so obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, ki se je zgodilo dne 25. avgusta med pretepom z orodjem. Po zbranih obvestilih bo zoper znanega storilca podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Ptuj. 

Ob 18.45 uri so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari na zemljišču občana, ki mu je neznani storilec poškodoval rastline. Po zbranih obvestilih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba zoper neznanega storilca. 

Starejše novice