Slika je simbolična.
Občan je mimoidoča policista obvestil o neodzivnem moškem v zapuščenem objektu. Policista sta začela z oživljanjem in moškemu rešila življenje.

V sredo, 14. aprila, sta policista Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje opravljala naloge v celjskem mestnem jedru. Na Vrunčevi ulici je do njiju prišel občan in povedal, da je v pritličju zapuščenega objekta našel neodzivnega moškega.

Policista sta takoj odšla v objekt, kjer je dejansko ležal moški, ki ni kazal znakov življenja. Policista sta nemudoma začela z oživljanjem moškega. O dogodku sta takoj obvestila Regijski center za obveščanje in Operativno komunikacijski center, ki je na kraj napotil še dva policista Policijske postaje Celje.

Pri postopku oživljanja so se policisti izmenjavali do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči ter jim v nadaljevanju pomagali še pri oskrbi osebe in transportu do reševalnega vozila.

»Prav hitro in učinkovito delo vseh sodelujočih policistov je bilo ključno, da je 39-letni moški preživel. Zahvala gre tudi uslužbenki Regijskega centra za obveščanje, ki je vse od prejetega klica policistov do prihoda reševalne ekipe na kraj, pomagala z napotki za oživljenje osebe. Naši policisti so s tem znova dokazali srčnost in zavedanje, da je varovanje življenja ljudi naše temeljno poslanstvo,« še sporočajo iz Policijske uprave Celje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice