Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel skupno 208 klicev med katerimi je bilo 72 interventnih in so zahtevali napotitev najmanj ene policijske patrulje na kraj dogodka.

Obravnavanih je bilo 17 novih zadev s področja kriminalitete, kjer so zabeležili največ tatvin.

Policisti so obravnavali 12 prometnih nesreč, od tega eno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri sta se dva udeleženca lažje telesno poškodovala. Preostale nesreče pa so se končale z materialno škodo.

Obravnavanih je bilo 13 kršitev javnega reda in miru, od tega 4 kršitve na javnem kraju in 9 kršitev v zasebnih prostorih.

Devet tujcev poskušalo na nedovoljen način vstopiti v Slovenijo

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so imeli ob 12.28 v postopku štiri tujce in sicer državljane Afganistana, ki so poskušali  na nedovoljen način vstopiti na območje Republike Slovenije, skriti v tovorno vozilo. Po končanem postopku so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so imeli isti dan ob 14.44 v postopku pet tujcev in sicer državljane Afganistana, ki so poskušali na nedovoljen način vstopiti na območje Republike Slovenije skriti v tovorno vozilo. Po končanem postopku so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Starejše novice