Vložena obtožnica za umor 26-letnika v Murski Soboti februarja letos.

Okrožni državni tožilec je vložil obtožnico zoper 48-letnega državljana Bosne in Hercegovine Damirja Softića, ki ga bremeni umora 26-letnika februarja letos v Murski Soboti, danes poročata časnika Delo in Slovenske novice.

Vse okoliščine tragedije sicer še vedno niso znane. Osumljeni je pred preiskovalnim sodnikom dejal, da se dogajanja ne spomni.

Je šlo za prekoračeni silobran?

Po poročanju Dela se osumljeni pred preiskovalnim sodnikom ni zagovarjal in ni hotel odgovarjati na vprašanja. Dejal je le, da se dogajanja ne spomni.

Njegov zagovornik po uradni dolžnosti, soboški odvetnik Dejan Rituper, je obrambo gradil v smeri ublažitve očitanega kaznivega dejanja, in meni, da bi v tem primeru lahko šlo za prekoračeni silobran, še poroča Delo.

Policija predhodno ni prejela prijav glede nasilja

Kot so po dogodku pojasnili policisti, je 48-letnik 5. februarja med prepirom z nožem huje poškodoval 26-letnika, nato pa s kraja peš pobegnil. 26-letnik je zaradi poškodb kmalu zatem na kraju umrl, 48-letnika pa so policisti istega dne izsledili in prijeli.

Zaradi ureznin in vbodov, ki jih je tudi sam dobil med napadom, so ga odpeljali v murskosoboško bolnišnico, iz katere je bil nato premeščen v mariborsko bolnišnico. 48-letniku, ki je bil na začasnem delu v Prekmurju, so po odpustu iz bolnišnice odvzeli prostost.

Moška sta bila soseda v večstanovanjski zgradbi v Murski Soboti. Policija pa predhodno ni prejela nobenih prijav glede nasilja med udeleženima. Prav tako osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja.

Starejše novice