Slika je simbolična.
Policijska uprava Maribor poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 251 klicev, od tega 78 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 10 kaznivih dejanj,
  • sedem prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo III. kategorije, v katerih se je ena oseba hudo telesno poškodovala in štiri osebe lahko telesno poškodovane,
  • 27 prijav kršitev javnega reda in miru, 21 na javnem kraju in šest v zasebnem prostoru,
  • štiri požare.

Prometna nesreča v Rogozi

Policisti policijske postaje Rače so danes malo pred eno uro ponoči opravili ogled kraja prometne nesreče na regionalni cesti v Rogozi v občini Hoče-Slivnica, kjer je bilo ugotovljeno, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zaradi odvzema prednosti v križišču trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, katerega je vozil 42-letni voznik.  

Preizkus alkoholiziranosti pri 42-letnem vozniku je pokazal 0.71 miligrama na liter alkohola. Policisti bodo zoper njega podali obdožilni predlog.  

Preizkus alkoholiziranosti pri 22-letnem vozniku je pokazal 0.00 miligrama na liter alkohola. Policisti pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Kakšna je bila silvestrska noč?

Policisti policijske postaje Ormož so včeraj malo po 6. uri  imeli v postopku šest tujcev, državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili na območje Republike Slovenije. Tujci so zaprosili za azil in so bili v nadaljevanju postopka nastanjeni v azilni dom.

Sama silvestrska noč (od 20. do 5. ure) je bila za mariborske policiste delavna, je pa minila sorazmerno mirno

Policisti so bili prisotni na večjih javnih prireditvah, kjer niso beležili kakšnih večjih kršitev. Več prejetih prijav se je sicer nanašalo na rabo pirotehničnih sredstev in požarov (štiri prijave so se nanašale na požar zabojnikov, oziroma podrasti), do katerih bi lahko prišlo zaradi uporabe pirotehničnih sredstev.

Starejše novice