Znane so podrobnosti kaznivega dejanja umora, ki se je zgodil v bližini Kidričevega.

Policijska uprava Maribor je sporočila, da so bili v petek, okrog 18.20, obveščeni o tem, da je sprehajalka v bližini Kidričevega naletela na mrtvo osebo.

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti. O dogodku sta bila obveščena tudi dežurni okrajni sodnik Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju, ki sta prišla na kraj dogodka.

Z ogledom kraja dejanja, zbiranjem obvestil in opravljeno sodno obdukcijo je bilo ugotovljeno, da gre za pogrešano 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je bila žrtev kazniva dejanja, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

V okviru preiskave kaznivega dejanja umora je bila še isti večer odvzeta prostost možu žrtve, 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, naslednji dan pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta.

Umor sta načrtovala

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta bila osumljenca sodelavca, ki sta se zbližala in sta zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah, načrtovala umor 33-letne partnerke osumljenca.

Dogovorila sta se, da bo osumljeni svojo ženo, 22. marca, pripeljal na predhodno dogovorjen kraj v bližini Kidričevega, kar je osumljenec tudi storil. Na tem mestu je tedaj že čakala osumljenka. 

Ob vstopu iz vozila je 33-letnica iz okolice Lenarta pristopila do žene osumljenega in jo z ostrim predmetom večkrat zabodla. Šlo je za nož.

Takoj zatem jo je odvlekla do mesta, kjer jo je zakopala.

Skupaj z osumljenim sta se iz kraja dejanja odpeljala. Naslednji dan po izvršenem kaznivem dejanju je osumljeni na policijski postaji prijavil pogrešanje.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je poslovilno pismo, ki ga je ob prijavi pogrešane, policistom izročil osumljeni, v ta namen že predhodno napisala osumljenka in ga še pred izvršitvijo kaznivega dejanja izročila osumljencu.

V hišni preiskavi so zasegli nož

Pri obeh osumljencih so na podlagi uredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju, opravili hišne preiskave.

Zasegli so predmete pomembne za nadaljnji kazenski postopek, med njimi tudi, pri osumljenki, ostri predmet, nož, za katerega utemeljeno sumijo, da je bil uporabljen pri izvršitvi kaznivega dejanja.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so utemeljili sum, da sta osumljena v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje umora, po 116. členu kazenskega zakonika, saj sta načrtovala in izvedla umor na zahrbten način.

S kazensko ovadbo sta bila v nedeljo zvečer privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper ovadbe odredil pripor. Za navedeno dejanje je predpisana kazen zapora najmanj 15 let.

Sredstvo storitve je bilo ugotovljeno na podlagi sodne obdukcije in na podlagi zasega navedenega predmeta pri hišni preiskavi.

 Navedena osumljenca pred tem nista bila osumljena, razložijo. 

PREBERITE ŠE:

Za otroke je poskrbljeno

Žrtev in osumljenec sta imela štiri otroke. Enega otroka je imela žrtev iz prejšnje zveze, trije so bili skupni. 

Policija zagotavlja, da je za otroke poskrbljeno. 

Po razpoložljivih podatkih policija pri tej družini ni nikoli posredovala, še povejo. Prav tako nobeden od osumljenih predhodno ni bil obravnavan s strani policije.

Da bi osumljenca načrtovala tudi umor partnerja osumljenke, po do zdaj razpoložljivih podatkih, ni bilo ugotovljeno.

Na Facebooku zbirajo denar za otroke

Ljudje, ki so poznali žrtev, ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo in si želijo zbrati nekaj denarja za štiri otroke, ki so ostali brez mame.

Frizerski studi Ella je na Facebooku objavil, da zbirajo denar in da si nikakor ne bi mislili, da se bo to zgodilo, saj je bila S. A. najbolj srčna in sočutna ženska, ki si je s partnerjem uredila srečen in ljubeč dom. 

Žrtev naj se nikoli ne bi pritoževala nad svojim možem in je o njem govorila vse najboljše, zato je še manj razumljivo, kako je lahko prišlo do tako okrutnega dejanja.

Komentarji (1)

Sergej 22 (ni preverjeno)

Vršniki
Tak se reče kraju te groze

Starejše novice