Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Maribor so sporočili, da so v zadnjih 24 urah obravnavali tri skupine ilegalnih prebežnikov državne meje z Republiko Hrvaško.

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so pri temeljiti mejni kontroli na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem delu tovornega vozila srbskih registrskih tablic odkrili štiri državljane Afganistana. »Po končanem postopku so bili vrnjeni nazaj na Hrvaško,« so povedali v Policijski upravi Maribor.

Policisti Policijske postaje Podlehnik so v naselju Zgornje Gruškovje izsledili skupino šestih ilegalcev, državljanov Afganistana. V Policijski upravi Maribor so povedali: »Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato smo jih nastanili v azilni dom.«

Policisti Policijske postaje Ormož so v naselju Središče ob Dravi prijeli dva državljana Bangladeša, ki sta državno mejo prečkala ilegalno. »Po končanem postopku oziroma tekom današnjega dne bosta tujca vrnjena hrvaškim varnostnim organom,« so povedali v Policijski upravi Maribor.

V mariborskem operativno-komunikacijskem centru so v zadnjih 24 urah prejeli 294 telefonskih klicev, od tega sta bila 102 interventna. 23 obvestil je bilo s področja kriminalitete, 22 s področja prometne varnosti, 10 pa v zvezi s kršitvami javnega reda in miru.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice