Slika je simbolična.
Policijska uprava Maribor poroča dogajanje v preteklih 24 urah.

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor, so med 5. uro včeraj in 5. uro danes, sprejeli 200 klicev, od tega 95 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali:

  • 19 kaznivih dejanj, prevladujejo kazniva dejanja s področja premoženja,
  • 16  prometnih nesreč, v katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali,
  • zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bil enemu vozniku zasežen osebni avtomobil,
  • zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bilo zoper tri voznike odrejeno pridržanje do izstreznitve,
  • 19  kršitev javnega reda in miru in sicer 15 na javnem kraju ter štiri v zasebnem prostoru,
  • zaradi nedovoljenega prehoda državne meje iz Hrvaške in Madžarske v Slovenijo je bilo prijetih 31 tujcev, šest jih je v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, ostali pa bodo po končanem postopku vrnjeni tujim varnostnim organom.

V kombiju nedovoljeno prevažal 23 tujcev nato pobegnil

Ob 10. uri so bili mariborski policisti obveščeni, da je na priključku avtoceste Pernica v smeri Maribora voznik na sredini ceste pustil kombinirano vozilo, sam pa zbežal iz vozila po travniku.

Policisti  so nato ugotovili, da se je v vozilu nahajalo 23 tujcev, katere je voznik nedovoljeno pripeljal iz Madžarske v Slovenijo, istočasno pa so pričeli z aktivnim iskanjem pobeglega voznika. 

Ob 11.30 uri je patrulja vodnikov službenih psov v bližnjem gozdu nato tudi našla skritega pobeglega voznika. Odvzeta mu je bila prostost in odrejeno pridržanja do privedbe k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Tujci bodo po končanem postopku vrnjeni Madžarskim varnostnim organom.

Komentarji (1)

Nevarni morilci (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=SLLX68g4Y9U

Starejše novice