Foto: 112 Ptuj
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu. V okolici Ormoža je zagorelo v stanovanjski hiši. V Mariboru je voznica vozila brez vozniškega dovoljenja, z ukradenimi tablicami, povzročila prometno nesrečo in pobegnila.

Včeraj pozno zvečer so bili policisti o obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v okolici Ormoža. 

Na kraju so intervenirali tudi gasilci, pri začetnem gašenju pa sta se poškodovala dva stanovalca hiše. Utrpela sta opekline po rokah in obrazu. 

Opravljen je bil ogled kraja, policisti pa še zbirajo dodatna obvestila v zvezi okoliščin. Po do sedaj zbranih podatkih je tuja krivda izključena. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bomo o primeru obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Kršila cel kup prometnih predpisov in povzročila nesrečo

Vozila je brez vozniškega dovoljenja in z ukradenimi registrskimi tablicami, povzročila prometno nesrečo, pobegnila, na koncu pa ostala brez vozila.

Na območju Maribora so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki jo je povzročila 71-letna voznica, ki je s kraja pobegnila. 

Policisti so vozilo in voznico, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in na vozilu uporabljala ukradene registrske tablice, kasneje izsledili. 

Vozilo je bilo zaradi večkratnih kršitev cestno prometnih predpisov zaseženo, zoper voznico pa bo podan obdolžilni predlog.

Zasegli vozilo na mejnem prehodu

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so ob mejni kontroli voznika in vozila, registriranega v Nemčiji, ugotovili, da so na vozilu, znamke Mercedes GLC 220D, spremenjene identifikacijske številke. 

Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika, državljana države članice Evropske Unije, pa bo podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin.

Kaj se je še dogajalo? 

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 142 klicev, od tega 55 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega primera nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • šest prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije,
  • štiri prometne nesreče z udeležbo divjadi,
  • šest prijav kršitev javnega reda in miru, od tega enega na javnem kraju in pet v zasebnem prostoru,
  • dva požara.

Starejše novice