Slika je simbolična
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 357 klicev, od tega 149 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

18 kaznivih dejanj,

34 prometnih nesreč I. kategorije,

8 prometnIh nesreč II. kategorije, v katerih se je 10 oseb lahko telesno poškodovalo,

1 prometno nesrečo IV. kategorije, ena oseba je umrla na kraju nesreče,

14 prijav kršitev javnega reda in miru, 7 na javnem kraju in 7 v zasebnem prostoru.

Dogajanje 22. decembra, policisti ustavili kar štiri vinjene voznike

Okrog 9. ure in 35 minut, so policisti Postaje prometne policije Maribor izven naselja Pernica ustavili voznik tovornega avtomobila. Voznika so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0.67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. 

V nadaljevanju postopka so ugotovili, da je vozniku poteklo vozniško dovoljenje. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, začasno so mu odvzeli tovorno vozilo. Zoper voznika so policisti podali obdolžilni predlog.

Okrog 17. ure, so policisti Postaje prometne policije Maribor na avtocesti iz smeri Maribora proti Slivnici, obravnavali prometno nesrečo. Voznika povzročitelja so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Zoper voznike so policisti podali kazensko ovadbo

Okrog 18. ure, so policisti policijske postaje Rače na Slivniški cesti v Spodnjih Hočah obravnavali prometno nesrečo. Voznika povzročitelja so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Okrog 23. ure, so policisti policijske postaje Maribor II na Ljubljanski ulici v Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal 0.68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so voznika pridržali in podali bodo obdolžilni predlog.

23. decembra pa ustavili še enega vinjenega voznika

Nekaj minut čez polnoč, so policisti policijske postaje Slovenska Bistrica v Zgornji Polskavi ustavili voznika osebnega avtomobila. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal 0.95 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so voznika pridržali in podali bodo obdolžilni predlog.

Starejše novice