Slika je simbolična.
Ormoški policisti so konec tedna obravnavali večji spor med znancema. Ta sta se ob tem tudi stepla, eden od njiju pa je dobil tudi telesne poškodbe.

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog prejšnji konec tedna obravnavali nekaj pomembnejših dogodkov.

V soboto ob 10. uri so imeli policisti v postopku državljana Afganistana in Irana, ki sta pred tem na nedovoljen način vstopila v državo. Po končanem postopku ju bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako so bili ormoški policisti v soboto ob 17.59 obveščeni o tatvini registrske tablice iz parkiranega vozila. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja in sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja z umikom. Sledi kazenska ovadba v skrajšanem postopku na državno tožilstvo.

Ne nazadnje so policisti v soboto ob 20.14 posredovali pri kršitvi javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo, da sta se znanca sprla in pri tem tudi stepla, pri čemer je ena oseba dobila lahke telesne poškodbe. Zoper eno osebo bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo, eni osebi pa je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo obravnavali vinjenega voznika in nesrečo

V nedeljo ob 11.47 so bili ormoški policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik trčil v parkirano osebno vozilo. Policisti so napisali uradni zaznamek.

Ne nazadnje pa so imeli policisti v nedeljo ob 15.15 v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,30 miligrama alkohola. 

Vozniku je bilo začasno odvezo vozniško dovoljenje, izdan mu je bil plačilni nalog ter prepoved nadaljnje vožnje.

Starejše novice