V manj kot mesecu dni sta se na severovzhodu Slovenije zgodila dva odmevnejša ropa pošt. Mariborski možje v modrem so danes predstavili podrobnosti preiskave.

Možje v modrem so predstavili izsledke preiskave dveh kaznivih dejanj ropov, ki sta bili izvršeni v poštnih poslovalnicah v Trnovski vasi in Veržeju.

Spomnimo. 20. novembra je neznan storilec oropal pošto v Veržeju. Poštni uslužbenki je zagrozil s pištolo in zahteval denar, delavka mu ga je izročila. Ukradel je okrog 6800 evrov, a se je denar zaradi varovalnega sistema obarval, kasneje so ga našli v bližini ropa.

12. decembra se je rop zgodil še v poštni poslovalnici v Trnovski vasi. Oboroženi storilec je po dejanju pobegnil neznano kam. Po intenzivni iskalni akciji, tudi s cestnimi blokadami, so policisti kasneje istega dne prijeli osumljenca.

Policisti in kriminalisti obeh policijskih uprav sodelovali 

Možje v modrem so hitro opazili, da sta bila oborožena ropa izvršena na podoben način in v časovnem sosledju, sta potrdila Beno Meglič, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, in Bojan Rous, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

S sodelovanjem so kmalu po drugem ropu izsledili storilca, ki se je murskosoboškim policistom po prvem ropu najprej spretno izmaknil. 25. novembra 2019 so na podlagi zbranih obvestil in opravljenega ogleda širše okolice na obrobju naselja Veržej v smeri reke Mure našli oblačila, ki jih je storilec po dejanju odvrgel. 

Denarja, ukradenega iz pošte v Trnovski vasi, niso našli, del denarja - okoli tisoč evrov - ukradenega v Veržeju pa so našli, saj se je zaradi sprožitve varnostnega mehanizma obarval. Preostalega denarja niso izsledili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice