Slika je simbolična.
Za traktor je že plačal 38.000 evrov, neznani storilec je prikazoval lažne podatke podjetja.

Včeraj, 19. aprila, so policisti Policijske postaje Gornja Radgona obravnavali kaznivo dejanje goljufije pri nakupu traktorja

Prijavitelj je preko spletne strani zasledil oglas za prodajo kmetijskega traktorja znamke New Holland za ceno 38.000 evrov

»Vzpostavil je kontakt s prodajalcem v tujini in vozilo plačal

Ko pa je hotel kupljen traktor prevzeti je ugotovil, da je osumljeni neznani storilec lažno obljubljal prodajo kmetijskega traktorja pri tem pa je tudi prikazoval lažne podatke podjetja. Policisti o zadevi zbirajo obvestila,« so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Ne nasedajte lažnim obljubam

Ob omenjenem primeru policisti opozarjajo občane, naj ne nasedajo lažnim obljubam, predvsem pa ne plačujejo različnih vsot denarja. 

»Pri prodaji ali nakupu preko interneta bodite pozorni na ponudbe, ki odstopajo od običajnih. V kolikor pa ste že oškodovani zadevo prijavite na najbližji Policijski postaji ali pokličete na interventno številko policije 113,« svetujejo.

Komentarji (1)

LAHEJ MAHOVNIK (ni preverjeno)

Meni se ja na ebay-u že trikrat zgodilo, da sem nekaj naročil, dobil potrdilo o naročilu in plačilu, dobil pa nič. Očitno je tovrstni fishing razširjen tudi tam. In kaj naj potem storiš? Lahko se jebeš! Ne naročim več nič, razen po povzetju. Nazadnje sem naročil posilno oglaševano usnjeno peder-torbico. Sem jo dobil, a ni bila usnjena, smrdela pa je po plastiki huje kak kitajske japonke. In nič si ne moreš, ker moraš blago, preden odpreš paket, najprej plačati.

Starejše novice