Aretirali so pet policistov mariborske policijske uprave, poroča Večer in dodaja, da so zaradi preiskave so med koncem tedna na mejnih prehodih Gruškovje in Zavrč vladale poostrene razmere.

Kot poroča Večer, so pet policistov mariborske policijske uprave pripadniki Nacionalnega preiskovalnega urada aretirali zaradi suma, da so v zameno za podkupnine državljanom tretjih držav žigosali potne liste in jim s tem na nezakonit način omogočali bivanje v schengenskem območju.

Gre za štiri policiste zaposlene na Postaji mejne policije Gruškovje in enega policista iz Postaje mejne policije Zavrč

Kriminalisti so dlje časa proti osumljenim uporabljali prikrite preiskovalne ukrepe in ugotovili, da so lovke kriminalne združbe segale v policijske vrste, poroča Večer. Policistom so odvzeli prostost, pred preiskovalnega sodnika pa naj bi jih privedli danes dopoldne.

Peterica je po pisanju Večera osumljena, da je v zameno za podkupnino tujim državljanom, večinoma naj bi šlo za državljane iz Bosne in Hercegovine, žigosala potne liste in s tem lažno prikazovala, da imajo pogoje za podaljševanje vizumov. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Svetice13 (nepreverjen)

Jaz vam ze dolgo pisem, da je v policiji sam kriminal....... Tudi ljutomerska policija onemu obcanu dovoljuje mislim, da ze vec kot 10 let, da se lahko vozi z neregistriranim avtom in to zato, ker ne smejo ukrepati zoper kriminal sodnika....... Pa pol si lahko predstavljate, koliko je kriminala odzadik in kako so kriminalno prepleteni sodniki, tozilci, policaji.............pa to vemo vsi tu okrog a oni se grejo kaj pa nam kdo more

matej š (nepreverjen)

super, tak jim treba! sami so največji kriminalci in to vsi znajo.

Starejše novice