Foto: Policijska postaja Podlehnik
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov v zadnjih 24 urah na območju Policijske uprave Maribor. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Poročali smo že, da so včeraj, 30. julija, policisti na Ptujskem prijeli 25 nelegalnih migrantov. Zdaj so s Policijske uprave Maribor sporočili nove podrobnosti dogodka.

Včeraj malo pred 19. uro so policisti na območju Podlehnika ustavili kombinirano vozilo znamke Citroen Jumper. Vozilo ljubljanskega registrskega območja je vozil 43-letni slovenski državljan.

V tovornem delu je voznik prevažal kar 25 ilegalnih prebežnikov: devet državljanov Bangladeša, sedem državljanov Pakistana, štiri državljane Afganistana, štiri državljane Maroka in enega državljana Sirije.

Vsi tujci so v Slovenijo nedovoljeno vstopili na zeleni meji s Hrvaško, na območju Policijske postaje Podlehnik.

Sprovajalca so policisti pridržali

Policisti so vozniku zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države odvzeli prostost in ga pridržali.

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da trenutno potekajo nujna preiskovalna dejanja: »Po zaključku pridržanja bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.«

Postopki s tujci še potekajo.

Foto: Policijska postaja Podlehnik
Foto: Policijska postaja Podlehnik

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice