Foto: Mateja Šmigoc
Ptuj bo eno izmed 54 izbranih evropskih mest, ki bo v teh dneh gostil Noč evropskega filma. Jutri, 4. decembra, ob 19. uri Mestni kino Ptuj vabi na prav posebno filmsko projekcijo.

Na ogled bo lani posneta biografska drama Stan in Olio. Obiskovalci se bodo pogovarjali o čarobnosti filma in se družili ob brezplačnih koktejlih Kavarne Bodi, vsakogar pa čaka tudi darilce. Vstopnine ne bo.

Prvotno predvideni gost Noči evropskega filma na Ptuju je bil najprepoznavnejši slovenski filmski kritik Marcel Štefančič, jr., ki pa je pred nekaj dnevi utrpel družinsko izgubo, zato se dogodka žal ne bo mogel udeležiti.

Poleg Ptuja bo Noč evropskega filma v Sloveniji gostil le še ljubljanski Kinodvor. Tam bo jutri ob 19. uri na ogled film Lastovke iz Kabula.

Foto: Stan in Olio

Vodja Mestnega kina Ptuj Nina Milošič je pojasnila, da so v vsaki državi Evropske unije organizatorji izbrali največ dve kino prizorišči: »Domnevam, da so Ptuj izbrali zato, ker so opazili naše aktivnosti, letos na primer tudi letni kino na Panorami.«

Letos pričakujejo več kot 14.500 filmoljubcev

Noč evropskega filma je  pobuda za promocijo evropskega filma, nastala pod pokroviteljstvom programa Creative Europe / CED Slovenia - MEDIA in v sodelovanju z mednarodnim kinematografskim združenjem Europa Cinemas.

Z brezplačnimi projekcijami evropskih filmov, ki jih podpira program MEDIA, skuša Noč evropskega filma pokazati, kako Evropska unija ne le koristi kreativnim in kulturnim industrijam, ampak tudi služi naši družbi nasploh.

Dogodek z naslovom Noč evropskega filma se odvija od 2. do 6. decembra po vsej Evropi in bo dosegel več kot 14.500 ljudi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice