FOTO: Boris Voglar za Art Stays
Peti festivalski vikend Art Stays bo prinesel hrano za umetniške duše. Preverite, kaj lahko obiščete ta konec tedna.

V sklopu petega festivalskega vikenda Art Stays bo potekalo več dogodkov, ki bodo posebno ljubi ljubiteljem umetnosti. 

Že danes, 10. septembra, lahko ob 18.00 obiščete Galerijo mesta Ptuj, kjer vas bo pričakal performans Dušana Fišerja Substanca dimenzije 0. Ta se bo ponovil prav zaradi velikega zanimanja. Sodelujeta tudi Kaja Petrovič in Muzikačaka, Sara Korošec

A v petek zabave še ni konec. V ptujski galeriji kar ostanite in počakajte, da bo ura odbila 19.00. Wroom je multimedijski projekt v živo. Prihaja iz Benetk in Trevisa. Zoro se bo predstavil na bobnih, Mudwise na zvočnih strojih in lastno izdelanih modularnih sintetizatorjih in Interno3 z analognim videom v živo. Pustite, da vas potopijo v elektroniko. 

Umetnostna zgodovinarka vas bo popeljala po razstavah

Soboto lahko pričnete z umetnostno zgodovinarko Sandro Janžekovič. Popeljala vas bo po razstavah Galerije mesta Ptuj, Dominikanskem samostanu in na Ptujskem gradu. Sobotni ogledi se pričnejo ob 10.00 uri. 

Če boste pa jutranje oglede prespali se lahko ob 21.30 ustavite na Slovenskem trgu na Art Stays odru. Tam bo grand finale performansa Wroom. 

Vstop na vse prireditve je prost, udeležba pa je možna v skladu s PCT protokolom. 

Komentarji (1)

MATEJ (ni preverjeno)

JEBITE SE Z VAŠIM PCT PROTOKOLOM IN NE PRIČAKUJTE FOLKA NA TEH DOGODKIH, KRETENI ZARUKANI! PAMETNI SO SAMO GOSTINCI, KI TEGA FUKJENEGA PCT NE UPOŠTEVAJO!

Starejše novice