Le še malo in najbolj nori čas na Ptuju bo tu. A ta bo morda potekal celo brez povork.

Spomnimo, napovedali smo datume povork, kurentovega skoka in pokopa pusta.

Letošnje Kurentovanje je dolgo skorajda en mesec, konce tednov pa bi zaznamovale povorke, ki so en izmed vrhuncev pusta. 

Kurentov skok v začetku februarja

Kurenti si zvonce prvič nadenejo na kurentov skok. Ta bo potekal 2. februarja, ko bo ob polnoči prvič donelo po vaseh. 

Na svečenico bodo ob ognju prvič v letu zaplesali, eden največjih dogodkov kurentovega skoka pa je vsako leto na domačiji Matevža Zokija. Ob polnoči bodo doneli zvonci več sto kurentov in korantov. 

Še včeraj napovedane povorke, danes izvedba teh pod vprašajem

Datumi povork so bili napovedani le dva dni nazaj. Takrat so iz uradne strani Kurentovanja sporočili, da bo etno povorka izpeljana 19. februarja, mednarodna karnevalska povorka bi naj bila izpeljana 27. februarja, pokop pusta 1. marca. 

Za dodatna pojasnila o izvedbi povork smo se obrnili na Zavod za turizem Ptuj, kjer so odgovorili, da se bodo v naslednjih dneh odločili o izvedbi povork. 

»V naslednjih dneh bomo skrbno spremljali epidemiološko situacijo v Sloveniji in na podlagi aktualnega stanja ter napovedi sprejeli ustrezno odločitev,« so razkrili za Ptujinfo

Medtem pa je iz uradne strani Kurentovanja že izginila objava z datumskim napovednikom povork.

Na zavod za turizem smo se obrnili tudi z vprašanjem, koliko skupin za etno in mednarodno povorko je že potrdilo svoj prihod, a odgovora na to vprašanje zavod še ni razkril.

Le slab mesec pred Kurentovanjem nov kader

Nedavno pa je bilo moč opaziti oglase za delo s strani Zavoda za turizem Ptuj. Za Ptujinfo so na zavodu razkrili, da so se razšli s tremi zaposlenimi, prosta delovna mesta pa so že zapolnili. 

Le slab mesec pred izvedbo Kurentovanja so delovna mesta na zavodu tako zasedla nova imena, a zavod za turizem zagotavlja, da gre za strokovnjake na zahtevanih področjih. 

»Na zavodu smo se razšli s tremi zaposlenimi, prosta delovna mesta smo zapolnili. Novi zaposleni so izkušeni strokovnjaki na zahtevanih področjih, zato menjava kadra ne bo vplivala na kakovost dela zavoda,« je za Ptujinfo razkrila direktorica zavoda Tanja Srečkovič Bolšec

Zavod smo povprašali tudi o tem, ali je nov kader že delal na projektu Kurentovanja, a odgovora na to vprašanje nismo dobili. 

Starejše novice